Lämna
sidan!

Tjejjouren i Umeå

Till tjejjouren kan du som identifierar dig som tjej eller har erfarenhet av att kodas som tjej höra av dig för att prata om allt från erfarenheter av våld och övergrepp till frågor om kropp och relationer. Du är välkommen med alla typer av frågor, funderingar eller bara för att prata om något som hänt under dagen. Kontakta gärna oss om du är nyfiken på vad vi gör, om du vill engagera dig eller om du vill att vi besöker din skola eller arbetsplats.

Kontakta oss – Vi lyssnar!

I vår chatt är du helt anonym och du bestämmer själv hur mycket eller lite du vill berätta. Många använder chatten för att testa att prata om saker för första gången. Förutom chatten kan du nå oss via telefon och mail och om du skulle behöva en mer återkommande kontakt kan vi också träffas i våra lokaler.

Följ oss för stöd och gemenskap!

Häng med oss på sociala medier och bli en del av en gemenskap som stöttar och lyfter varandra. Vi delar tips, inspiration och information om hur du kan navigera utmaningar och känna dig tryggare både online och IRL. Tillsammans gör vi skillnad!

Viktigt om våld och utsatthet

Många tjejer vi pratar med har erfarenhet av våld. Det kan handla om våld från en vuxen eller en jämnårig, från en helt okänd eller någon en känner väl. Att vara utsatt för våld kan handla om väldigt många olika saker. Det kan vara riktat mot din kropp eller mot dina saker. Våldet kan också ske digitalt i form av exempelvis exposekonton, grooming, att du får oönskade bilder skickade till dig eller att bilder på dig själv sprids mot din vilja. Att utsätta någon för våld är brottsligt och aldrig den som utsätts fel!

Om du varit eller är utsatt för något du inte mår bra av eller om du är orolig för någon du känner har du rätt att få stöd! Kontakta gärna oss så kan vi prata mer om vad du behöver.

Utbildning och gemenskap

Tjejjouren håller i föreläsningar och workshops där vi tar upp teman som tex normer, sex, samtycke, gränser, bemötande, digital utsattet och hur våld som drabbar unga ser ut. Vi vill att alla unga ska få möjlighet att prata om och diskutera de här sakerna och vi föreläser gärna för vuxna så att de ska få bättre kunskap om hur ungas situation ser ut. Vi vill också skapa trygga platser där tjejer kan träffas och prata med varandra. Därför kan vi också ordna aktiviteter som tjejgrupper, filmkvällar eller andra typer av häng. Kontakta gärna oss om du har idéer eller förslag på vad tjejjouren kan göra eller om du vill hitta på något tillsammans med oss.

Skip to content